داستان کهاب گستران آیریک
شروع ما
سابقه فعالیت موسسین این شرکت در زمینه سیستم های جمع آوری و بازیافت بخار بنزین مرسوم به طرح کهاب (Vapor Recovery) از سال ۱۳۸۸ با انجام تحقیقات گسترده و بازدید از این گونه تجهیزات مورد استفاده در کشورهای مختلف آغاز گردید و اولین سیستم جمع آوری بخار بنزین Stage2 را در ایران و در شهر کرج به عنوان طرح آزمایشی با مشارکت شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران و در سال ۱۳۸۹ اجرا گردید.
ادامه فعالیت های تحقیق و پژوهش منجر به ساخت اولین نمونه دستگاه بازیافت بخار بنزین به فرآیند تبرید غیر مستقیم شد که در سازمان ثبت اختراعات به شماره ۸۷۳۹۷ ثبت گردید.
شرکت کهاب گستران آیریک در سال ۱۳۹۴ با هدف تولید تجهیزات جمع آوری و بازیافت بخار بنزین و سایر مواد آلی فرار، با قابلیت نصب در جایگاه های عرضه سوخت، انبارهای نفت، پتروشیمی و ترمینال های بارگیری تاسیس گردید.
مجوزها و گواهینامه ها و افتخارات
- دریافت مجوز فعالیت در زمینه تجهیزات طرح کهاب از طرف شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران
- مجوز واحد فناوری و عضو پارک علم و فناوری از شهرک علمی و تحقیقاتی
- اخذ مجوز دانش بنیان برای محصولات تولیدی
- اخذ پروانه بهره برداری در زمینه تجهیزات جمع آوری بازیافت بخارات بنزین از وزارت صنعت و معدن و تجارت
- دریافت گواهینامه تجهیزات ضد انفجار ATEX از شرکت ECM ایتالیا
- دریافت گواهینامه ATEX TEST REPORT شرکت E.P.I.L
- دریافت چندین گواهینامه ثبت اختراع مرتبط با تجهیزات طرح کهاب
- شرکت در جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی و دریافت لوح زرین
- دریافت لوح تقدیر در مسابقات نوآوری صنعتی
- دریافت لوح تقدیر در گردهمایی های شرکت های دانش بنیان د رحوزه صنعت نفت از وزرات نفت

معرفی طرح کهاب (کاهش، هدایت، انتقال و بازیافت بخار بنزین)
از اهداف اصلی این طرح شناسایی مکان های انتشار بخار بنزین از زمان دریافت تا تحویل آن به مصرف کننده(جایگاه های سوخت) و سپس کاهش کنترل بخار بنزین و در نهایت استحصال مایع از بخار تولید شده و برگشت به چرخه مصرف می باشد.
اهداف اجرای طرح کهاب
زیست محیطی
باتوجه به صدمات ناشی از استنشاق بخار بنزین برای سلامتی و همچنین خطرات زیست محیطی انتشار این ترکیبات آلی فرار(VOC) در هوا، کاهش انتشار این بخارات و آلاینده های محیطی ضروری می باشد و در بسیاری از کشورهای جهان قوانین و مقررات زیست محیطی سختگیرانه ای برای کنترل و کاهش انتشار آنها وضع شده است.
اقتصادی
مصرف بالای بنزین در کشور باعث هدر رفت بخش قابل توجهی از این فرآورده های در جایگاه ها، انبارهای سوخت و ترمینال های بارگیری از راه تبخیر می گردد. به عبارتی معادل سه برابر میزان مصرف روزانه سوخت در حالت گاز اتلاف انرژی یا ضرر اقتصادی وجود دارد.(بطور متوسط هر متر مکعب بخار بنزین حاوی ۱٫۵ لیتر مایع می باشد.)
ایمنی
ترکیب بخار بنزین با هوای محیط، گاز قابل انفجار تولید می کند که به مراتب خطر آن از بنزین مایع بیشتر است. با اجرای طرح کهاب در مراکز حمل و نقل و عرضه بنزین انتشار بخار و خطر انفجار بشد کاهش می یابد.